2016. 12. 04.

Több mint 150 tonna humanitárius segélyt szállítottak az oroszok Kelet-Aleppoba

Több mint 150 tonna humanitárius segélyt szállított le Kelet-Aleppo lakosainak a szíriai Orosz Megbékélési Központ – közölte vasárnap Eduard Gorjunov őrnagy, az orosz fegyveres erők szóvivője.

A TASZSZ orosz hírügynökség jelentésében nem pontosította, hogy pontosan hova, illetve mikor jutatták el a segélyeket, de Gorjunov úgy fogalmazott, a hét elején 280 tonna szállítmány érkezett tengeri úton Oroszországból. Ebből több mint 150 tonnát – 15 konténerben – a heves harcok sújtotta Kelet-Aleppo lakosságához jutattak el.

A humanitárius segélyt rizs, cukor, liszt, konzerv, tea és egyéb élelmiszer teszi ki – mondta Andrej Gluskov őrnagy, a nyugat-szíriai Latakiában lévő központ szóvivője. A segélyszállítmányokat a menekülttáborokba szállították – tette hozzá.

A szíriai kormányerők és szövetségeseik hirtelen és drámai módon törtek előre Aleppóban a múlt hét végén, azóta látszólag megállíthatatlanul nyomulnak előre a iszlamisták uralta keleti városrészben, amelynek beszámolók szerint már 60 százalékát visszafoglalták. Az offenzíva hatására tízezrek, egyes becslések szerint akár nyolcvanezer civil menekült el az iszlamisták kezén maradt területekről a kormányerők felügyelte negyedekbe.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑