2018. 12. 01.

Több mint félezer migránst mentettek ki a Földközi-tengeren

Mintegy 650 migránst mentett ki tizenhat bárka fedélzetéről a spanyol parti őrség a Földközi-tengeren – közölték pénteken a spanyol hatóságok.

Az Észak-Afrikából Európába tartó menedékkérők egyik hajóján egy női holttestet is találtak. A mentést végző hatóságok az Europa Press spanyol magánhírügynökségnek arról számoltak be, hogy a holttestet egy olyan bárkán fedezték fel, amelyen ötven másik illegális bevándorló utazott. A jármű tulajdonosát őrizetbe vették.

A mentést csütörtökön hajtották végre a Gibraltári szorostól keletre fekvő Alborán-tengeren. A spanyol hatóságok az előző nap három holttestet is találtak a tengerben.

2018-ra Spanyolország vált a menekültek és a migránsok elsőszámú úti céljává: az ország az Európába érkező menedékkérőknek mintegy a felét fogadta, megelőzve ezzel Görögországot és Olaszországot is.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint az idén már körülbelül százezer migráns és menekült jutott el Európába a Földközi-tengeren át, a tengeri út során életüket vesztettek száma pedig meghaladja a kétezret.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑