Több mint félszáz keresztényt mészároltak le Burkina Fasoban

Az iszlamisták három hullámban indítottak támadást Burkina Fasóban keresztény települések ellen. A mészárlásban ötvennyolcan vesztették életüket, az áldozatok között sok a nő és a gyermek.

Kifejezetten keresztény közösségek és azokat támogató karitatív szervezetek ellen indítottak támadássorozatot iszlamista fegyveresek Burkina Fasóban. A terroristák május 29-én bukkantak fel a térségben, és 24 óra leforgása alatt egyszerre három tartományban, Loroumban, Sanmatengában és Kompiengában csaptak le a civil lakosságra – közölta a Christian Post.

Az első támadás egyik túlélője szerint a fegyveresek célzottar a keresztényeket és azokat az önkénteseket vették célba, akik karitatív feladatokat látnak el Sanmatenga menekülttáboraiban. Barsalogho körzetében egy humanitárius konvoj elleni támadásban hat civil és hét katona vesztette életét.

Május 30-án a kompiengai szarvasmarhapiacon legalább harmincan haltak meg, amikor az iszlamista fegyveresek közéjük lőttek. Az előző napon a Tiatóból Soroba tartó konvojra mértek csapást az iszlamisták; az áldozatok többsége kereskedő volt, illetve ezek feleségei, gyermekei – közölte Linga.org.

Burkina Faso a világ egyik legszegényebb országa; az afrikai ország hadserege több mint négy éve próbálja visszaverni az Iszlám Állam, az Al-Kaida és más terrorszerveztek támadásait.

2016 óta a szélsőséges csoportok több mint négyezer emberrel végeztek. A Száhel-övezethez tartozó ország északi része szinte teljesen ki van szolgáltatva az iszlamistáknak.

Folytatás…

Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑