Cadmus fordítás Cadmus

Több mint hatvan országban nem biztosított a kisebbségek vallásgyakorlása

2021. 04. 30.

 A világ hatvankét országában nem biztosított a vallási kisebbségek zavartalan vallásgyakorlása, harminchat országban hátrányos megkülönböztetés éri ezen közösségek tagjait, huszonhatban pedig üldöztetésnek vannak kitéve – írta az Aid to the Church in Need (ACN) katolikus segélyszervezet adataira hivatkozva pénteken a Valeurs Actuelles című francia jobboldali lap.

A cikk szerint a vallásgyakorlás szabadsága még soha nem volt akkora veszélyben globálisan, mint most, a koronavírus-járvány idején. Kiemelték: a keresztény kisebbségeket nagyban érinti az iszlamizmus erősödése is.

“+Minden személynek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához+ – írták Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatában 1948-ban. Amit azonban a második világháború végén alapvető jognak gondoltak, azt számos országban még mindig nem tartják tiszteletben” – mutatott rá az újság.

“2020-ban három országból egy nem tartotta tiszteletben a vallásgyakorlás szabadságát, 2018-ban ez még csak minden ötödik országról volt elmondható” – közölte Benoit de Blanpré, az ACN igazgatója.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑