Cadmus fordítás Cadmus

Több mint kétszáz al-Shabaab szélsőségessel végzett a szomáliai hadsereg

2022. 10. 10.

Több mint kétszáz al-Shabaab szélsőségessel végzett vasárnap a szomáliai hadsereg a központi fekvésű Bulaburte körzetben – közölte hétfőn a szomáliai hírügynökség.

A tájékoztatás szerint a terroristák a Beledweyne és Bulaburde körzeteket összekötő utat akarták elvágni egy támadással, de a biztonsági erők időben hírszerzési értesülésekhez jutottak erről, így meg tudták fékezni a szélsőségeseket.
“El akarták torlaszolni az utat Bulaburde és Beledweyne települések között. De elszámították magukat” – jelentette a hírügynökség.

Beszámolók szerint a szomáliai hadsereg kormánybarát milíciák segítségével az utóbbi három hétben több mint negyven falut szabadított fel a szélsőségesek uralma alól, és több mint ötszáz al-Shabaab terroristával végzett Szomália központi részén.

Hassan Sheikh Mohamud szomáliai elnök nemrégiben totális háborút hirdetett a kelet-afrikai ország déli és középső területének nagy részét ellenőrző al-Shabaab ellen, amelynek több ezer harcosa van. A csoport részben a polgári lakosság, üzletemberek és utazók megsarcolásából vagy zsarolásából tartja fenn magát, célja pedig az iszlám törvények szigorú értelmezésén alapuló uralom megteremtése az országban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑