Több mint ötven emberrel végeztek dzsihadisták Mozambik északi részén

Ötvenkét civilt mészárolt le egy dzsihadista milícia Mozambik északi részén, mert nem akartak a szélsőségesekhez csatlakozni – közölte Orlando Mudumane, a délkelet-afrikai ország rendőrségének szóvivője kedden.

A helyi sajtó a rendőrségre hivatkozva beszámolt arról is, hogy az iszlamisták a Muidumbe körzet Xitaxi nevű falujában április elején hajtották végre a vérengzést. A helyi lakosokat válogatás nélkül agyonlőtték, illetve lefejezték, miután megtagadták, hogy a milícia soraiban harcoljanak.

 Mudumane az állami rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a különböző dzsihadista csoportok fokozottan igyekeznek fiatalokat toborozni, de Xitaxi lakói ellenszegültek, mire “brutális és ördögi” módon lemészárolták őket.  A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők elfogására.

Mozambik északi részén az utóbbi hetekben több iszlamista támadás történt. A Cabo Delgado tartományban például megszálltak több kormányzati épületet, útakadályokat emeltek és egyes helységekben átmenetileg kitűzték az Iszlám Állam dzsihadista szervezet zászlaját is.

MTI

 

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑