Több száz halottja van a legutóbbi nigériai támadásnak

Több száz halottja van a Boko Haram legutóbbi támadásának. Már nem csak az ország középső térségében vannak kitéve a lakosok – és főleg a keresztények – a szélsőséges iszlamisták és terroristák akcióinak. A helyi püspök emelt szót érdekükben.

A Nigéria Övének nevezett térség, az országban kelet-nyugati irányban elterülő államok voltak eddig a terrorista-támadások fő gócpontjai. Az észak-nyugati területen lévő Adamawa állambeli Michika vált azonban a Boko Haram legutóbbi célpontjává.

Az iszlamista fegyveresek órákon át pusztítottak a többségében keresztények által lakott térségben. Ikeh atya, egy helyi pap becslése szerint több százan haltak meg a mészárlásban.

A Christian Broadcasting Network (CBN) jelentése szerint, az atyának hat tinédzser tanulóval együtt sikerült megmenekülnie a vérfürdőből a plébánia teherautójával. Jelenleg egy közeli falu plébániáján húzzák meg magukat – írja az ICC.

A támadást követően Ikeh atya visszatért Michikába, de a települést a környező falvakkal együtt romokban találta. A CBN riportjában így nyilatkozott:

“A támadás után visszajöttem, hogy átnézzem a falvakat a templomom két mérföldes körzetében, de olyan volt minden, mint egy temető.”

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News – Varga Gergő Zoltán

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑