Cadmus fordítás Cadmus

Több tucat afgán sportolónőt menekítettek ki Afganisztánból

2021. 10. 25.

A labdarúgóvilág vezető testülete, a FIFA azt jelentette, hogy a második csoportban 57 olyan menekültet hoztak ki Afganisztánból Katarba, aki a női focihoz és a kosárlabdához kapcsolódik.

A főként nőkből és gyermekekből álló csoport október 20-án landolt Dohában a Qatar Airways járatán – áll a FIFA október 21-i közleményében, amely megköszöni a katari kormánynak, hogy „támogatta a széles körű megbeszéléseket és elősegítette ezeknek a legnagyobb veszélyben lévő személyeknek a biztonságos kijutását”.

A múlt héten a FIFA a katari kormánnyal együttműködve csaknem száz labdarúgót hozott ki Afganisztánból, köztük női játékosokat a családjukkal együtt. Albánia szintén együttműködött a közelmúltban a FIFA-val, hogy kijuttassa a veszélyeztetett sportolókat Afganisztánból.

Több tucat sportolónőnek sikerült elmenekülnie Afganisztánból, amióta a tálibok augusztus közepén megszerezték Kabul irányítását a nemzetközileg elismert kormánytól. A menekülteket Ausztráliában, Pakisztánban, Nagy-Britanniában, Portugáliában és másutt fogadták be.

A teljes cikkt itt olvashatják el.

Szabad Európa

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑