2018. 05. 16.

Több tucat ISIS-es terroristát foghattak el TörökországbanAz Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet 54 feltételezett tagját vette őrizetbe a török rendőrség keddre virradóra egy isztambuli razzia során – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A hatóságok úgy tudják, hogy az érintettek Isztambulból az Iszlám Állam szíriai konfliktusövezeteibe készültek utazni. A rendőrség városszerte összesen 19 címen hajtott végre rajtaütéseket.

Az Ihlas török hírügynökség úgy tudja, hogy az előállítottak mindegyike külföldi állampolgár. 2015-ben és 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái több, sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet 2016 szilveszterének éjjelén követte el az egyik milicistájuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon. Bekir Bozdag török kormányszóvivő a közelmúltban arról számolt be, hogy a török hatóságok 2011 és 2018 között több mint négyezer dzsihadistát tartóztattak le, és csaknem felük külföldi állampolgár volt.

Orientalista.hu – MTI

, , ,
<


Back to Top ↑