2017. 09. 04.

több tucat migránst tartóztatott fel a marokkói haditengerészet

Feltartóztatott a marokkói haditengerészet hétfőn a Földközi-tengeren 51 fekete-afrikai migránst, akik valószínűleg Európába próbáltak eljutni – közölte egy marokkói biztonsági forrás.

A migránsok csónakját a nyílt tengeren tartóztatták fel, a rajta utazókat pedig az észak-marokkói Al-Hoceima város partjaihoz szállították. A migránsokat később átadták az al-hoceimai csendőrségnek, amely rutinvizsgálatnak veti alá, majd az ország különböző belső területein található városokba szállítja őket.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szerint az év eleje óta eddig több mint kilencezer migráns érkezett a tengeren Spanyolországba, és a számuk már most meghaladja a múlt év egészében érkezettek számát. Idén már 121 migráns vesztette életét a kockázatos úton, míg tavaly egész évben 128 halálesetről szerzett tudomást az IOM.

Az idén hirtelen megugrott a tengeren Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma, illetve egyre gyakrabban fordultak elő olyan esetek, amikor a migránsok az észak-afrikai spanyol exklávékon, Ceután és Melillán keresztül próbáltak eljutni az országba. Az év végére akár megduplázódhat a számuk a múlt évihez képest.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑