Cadmus fordítás Cadmus

Többen életüket vesztették Bangladesben az indiai kormányfő látogatása elleni tüntetéseken

Legalább négy ember életét vesztette pénteken a bangladesi Csittagong városában Narendra Modi indiai miniszterelnök látogatása elleni tiltakozáson – közölte a Daily Star angol nyelvű helyi lap és a bangladesi rendőrség.

A rendőrség közlése szerint azt követően nyitottak tüzet gumilövedékkekkel, hogy a tüntetők megrohamoztak egy redőőrsöt.

“Könnygázgránátokat és gumilövedékeket voltunk kénytelenek tömegoszlatásra bevetni, mert behatoltak egy rendőrőrsre és súlyos mértékben garázdálkodni kezdtek” – mondta Rafikul Iszlam rendőrségi tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.

A csittagongi megmozdulásokat a Hefazat-e-Iszlam nevű, szélsőséges bangladesi iszlamista csoport szervezte a hindu nacionalista indiai miniszterelnök látogatása ellen tiltakozva.

Mohammad Alauddin, egy másik rendőrségi illetékes szerint nyolc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, akik közül négyen haltak bele sérüléseikbe.

Modi látogatása ellen a fővárosban, Dakkában is voltak megmozdulások. Több tucatnyian megsérültek, köztük két újságíró is a rendőrséggel kialakult összecsapásokban szemtanúk szerint.

Modi kétnapos látogatásra érkezett Bangladesbe, az ország függetlenségének 50. évfordulója alkalmából.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑