Cadmus fordítás Cadmus

Többen életüket vesztették szélsőségesek rajtaütésében Nigériában

2023. 02. 05.

Több mint negyvenen vesztették életüket szélsőségesek rajtaütésében Nigéria központi részén – közölte vasárnap Gambo Isah rendőrségi szóvivő Katsina államban.

“A rajtaütés során a fegyveresek a Yansakai néven ismert polgári önvédelmi egység 41 tagjával végeztek” – ismertette Isah.

Úgy tudni, a törvényen kívüli Yansakai tagjai csütörtökön kérdőre akarták vonni azokat a szélsőségeseket, akiket szarvasmarhák és bárányok elhajtásával vádoltak egy közeli településről. Isah a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy egyelőre nem tudja megerősíteni azokat a helyi sajtójelentéseket, miszerint a vérengzés helyszínén még több holttestet találtak.

Nigéria északnyugati és középső részén gyakoriak a fegyveres támadások, fosztogatások, emberrablások, gyújtogatások és jószáglopások. Mindemellett újra erőre kapott az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP) Nigéria északkeleti részén, miután “megszerezte” a Boko Haram dzsihadista szervezet területeinek jelentős részét.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑