Cadmus fordítás Cadmus

Többen meghaltak az afganisztáni földrengésben

2022. 01. 18.

Legalább tizenkét ember meghalt egy 5,6-es erősségű földrengésben az Afganisztán nyugati részén fekvő Bágdesz tartományban hétfőn – közölte egy helyi tisztségviselő.

Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint a földrengés fészke 30 kilométerre a földfelszín alatt volt.

A körzeti hatóság vezetője, Mohammad Száleh Purdel szerint a – déli órákban történt – földmozgás Kádisz körzetben számos házat megrongált. Az áldozatok összeomló házuk romjai között vesztették életüket.

A körzeti vezető szerint sérültjei is vannak a földrengésnek. Elmondta, hogy az áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Mohammad Száleh Purdel szerint az áldozatok száma még növekedhet.

Afganisztánban gyakoriak a földrengések, különösen az eurázsiai és indiai tektonikus lemezek találkozásánál fekvő Hindukus-hegységben. A földrengések akár pusztítók is lehetnek, tekintettel az afganisztáni épületek gyenge ellenálló képességére.

2015. október 26-án a Richter-skálán 7,5 erősségű, Kabultól 250 kilométerre északkeletre kipattant földrengés Afganisztánban és a szomszédos Pakisztánban 398 halálos áldozatot követelt.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑