Többen meghaltak egy aleppói településre mért rakétacsapásban

Legalább tizenkét civil meghalt a szíriai felkelők rakétacsapásában, amelyet az észak-szíriai Aleppó tartomány kormányerők kezén lévő egyik települése ellen hajtottak végre – közölte hétfőn az Ihbaríja állami televízió.

A rakéták vasárnap este, av-Vadisiben, egy esküvői mulatságon csapódtak be. A halottak mellett tizenöt sebesültről is tudni, akik közül többek állapota válságos. Az áldozatok közül négyen gyerekek.
A SANA állami hírügynökség szerint a támadásokért a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet tehető felelőssé.

Miután Bashar Al-Assad szíriai elnök márciusban leszögezte, hogy kész akár erővel is felszabadítani a különböző iszlamista milíciák megszállása alatt álló területeket, a szíriai katonák és a velük szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Idlíbben és Hamában. Az iszlamista HTS Idlíb nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét uralja, élén pedig a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida szíriai ága volt.

A nap folyamán egy autóba rejtett pokolgép is robbant a kelet-szíriai Kamisli településén, a térséget felügyelő kurd biztonsági erők parancsnoksági épülete közelében. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű nagy-britanniai székhelyű szervezet szerint öngyilkos merénylő robbantott legalább hét embert megsebesítve.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑