2019. 01. 08.

Többen meghaltak egy pokolgépes merényletben Rakkában

Legkevesebb öt ember életét vesztette és nyolcan megsebesültek hétfőn az Iszlám Állam terrorszervezet által végrehajtott pokolgépes merényletben az észak-szíriai Rakka városában – közölték a helyi források.

A szélsőségesektől 2017 októberében visszahódított város jelenleg a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurdernyőszervezet ellenőrzése alatt áll.

A merényletet az SDF főerejének számító Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia helyi főhadiszállása ellen követték el. Az öngyilkos merénylő robbantotta fel a testére szerelt robbanó övet, miután tüzet nyitott a létesítmény biztonsági szolgálatára és a közelben tartózkodó civilekre.

A támadásban négy polgári személy és a YPG egyik harcosa vesztette életét. A helyi források szerint a súlyos sebesültekre tekintettel félő, hogy emelkedhet a halottak száma.

Az Iszlám Állam szócsövén, az Aamák „hírügynökségen” keresztül vállalta a merénylet elkövetését, amelyben a dzsihadisták szerint tizenhét ember halt meg. Az iszlamisták közölték: a támadás a kurd milícia toborzó központja ellen irányult.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a túlnyomóan arabok lakta Rakkában sokan rossz szemmel nézik az egykor 200 ezres város lényegében kurd irányítását, nem beszélve a lakosok sorkötelezettségéről a kurd fegyveres erők berkein belül, illetve a kivetett magas adókról.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑