Cadmus fordítás Cadmus

Többen meghaltak tálibok támadásaiban Afganisztán Tahár és Nangarhar tartományaiban

Legalább harmincan vesztették életüket a radikális iszlamista tálibok támadásaiban az északi Tahár és a keleti Nangarhar afganisztáni tartományokban pénteken – közölték afgán tisztségviselők.

Abdul Kajúm Káni, a tahári Eskamis körzet kormányzója szerint a térségben zajlott összecsapásban huszonöt ember – 15 szélsőséges és a biztonsági erők tíz tagja – halt meg. Mint mondta, a tálibok a péntek reggeli órákban rohamozták meg a rendvédelmi szervek ellenőrző pontjait a forrongó tartományban. A biztonsági erők három tagja is megsebesült a több mint két órán át tartó összecsapásban.

Ataullah Hogijáni, a nangarhári kormányzó szóvivője szerint Dzsalálábádban öngyilkos merénylő robbantott. A merénylet az afgán hírszerzés egyik konvoját célozta, a támadásban legalább öten vesztették életüket, köztük hárman a hírszerzésnek dolgoztak. További tizenöten megsebesültek a robbantásban.

A nagarhári merénylet elkövetőiként a tálibok jelentkeztek, azt állítván, hogy a biztonsági erők tucatjait gyilkolták, illetve sebesítették meg.

Afganisztánban jelenleg a tálib fegyveresek és az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai folytatnak véres küzdelmet a kabuli kormánnyal szemben. A tálibok a dél-ázsiai ország mintegy felét tartják ellenőrzésük alatt.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑