Többször áthajtottak a kislányon, majd lelökték a tetőről

Egy valóságos horror sztori miatt csatlakozott az Iszlám Állam elleni harchoz Kimberly Taylor, akit az első Szíriában harcoló brit nőnek tartanak.

Tavaly márciusban csatlakozott Kimberly a Kurdisztánban harcoló Nők Védelmi Egységéhez (YPJ), majd október óta már a fronton teljesít szolgálatot – írja a The Guardian. A 27 éves volt matematika szakos egyetemista és baloldali aktivista éppen az Iszlám Állam (IÁ) fővárosa, Rakka felé halad egységével, melyet a terroristák utolsó fellegváraként tartanak számon.

„Hajlandó vagyok az életemet adni ezért”

– mondta a telefonos interjúban 30 kilométerre a várostól.

„Az egész világért teszem, az emberiségért és minden elnyomott emberért. Nem csak az IÁ gyilkosságai és erőszakolásairól van szó. Hanem a szisztematikus mentális és fizikális kínzásról, mely olyan fokú, amit el sem tudunk képzelni.”

Újra és újra elgázolták a kislányt

A motivációját egy történettel támasztja alá, melyet egyik barátjától és harcostársától hallott, kinek a falujára tavaly csaptak le az Iszlám Állam harcosai.

„Aszad-párti családból származott, és nyolc éves húga az Iszlám Állam elleni tiltakozásul azt írta a falra: Vezetőnk nélkül nincs élet” – eleveníti fel a történetet.

„Tettéért egy magas épülethez hurcolták, melynek tetején újból és újból elgázolták egy kocsival, majd a végén lelökték. A barátom ekkor menekült el és csatlakozott az YPJ-hez.”

A fiatal brit nő jelenleg, az YPJ média csapatának tagja, akinek a harci eseményeket kellene rögzítenie. „Igazság szerint az esetek többségében nem készítek felvételeket, hanem a csapat többi tagjával harcolok, mikor rajtunk ütnek” – mondta.

Elmondása szerint eddig csak kisebb összecsapásokban volt része, de nincsenek illúziói afelől, hogy mit tartogat a jövő. „Rakka az IÁ fővárosa, nem fogják harc nélkül feladni, de ez az a város, ahol azokat a jazidi lányokat árusítgatták szexrabszolgaként. Be kell oda jussak, mert ez benne van a szívembe. Meg kell tennem.”

Orientalista.hu – (Hirado.hu, The Guradian)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑