Cadmus fordítás Cadmus

Törökország emberiesség elleni bűncselekményekkel vádolja Izraelt a gázai konfliktusban

Izrael emberiesség elleni bűncselekményeket követett el palesztin civilekkel szemben a legutóbbi gázai konfliktusban – hangoztatta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter csütörtökön az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának videókonferencia keretében tartott genfi ülésén.

Cavusoglu, akit az Anadolu török állami hírügynökség idézett, a tanácskozáson úgy vélekedett, hogy teljességgel indokolatlan volt az izraeli “agresszió”.

Mint mondta, a 11 napos rakétaháború Izrael templom-hegyi provokációinak eredménye. “Ezek a provokációk részét képezik egy módszeres – etnikai, felekezeti és kulturális – tisztogatásnak” – hangoztatta. Hangoztatta, meg kell találni a hatékony módját annak, hogy véget vessenek Izrael büntetlenségének.

Izrael és gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között rakétaháború robbant ki, miután Jeruzsálemben összecsapások zajlottak palesztinok és izraeli biztonságiak között az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. A 11 napi vérontásnak május 21-ére virradóra tűzszünet vetett véget. A harcokban a Gázai övezet 254 lakója és 13 izraeli vesztette életét.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑