2018. 09. 21.

Törökországba költözik a NegroFelszámolják a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett győri gyárat, ezentúl a törökországi Gebzéből érkezik hozzánk a jól ismert fekete cukorka.

Törökországba költözteti a Negro gyártását Győrből a Mondelez – jelentette be a Mondelez Hungária Kft., valamint a Győri Keksz Kft. kommunikációs tanácsadója. Ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése, 35 dolgozót bocsátanak el, akiket csütörtökön értesítettek. Az áttelepítés jövő június végéig lezajlik.

A Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. 2016 közepén kezdte meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében, de eddig nem találtak olyan céget, amely biztosítani tudta volna az üzem és a Negro márka hosszú távú fennmaradását és növekedését.

A cukorkákat a jövőben a törökországi Gebzében gyártják majd, de az áthelyezés nem lesz hatással a termék minőségére. A kommunikációs tanácsadó szerint a Gebzében található gyár a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye, az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad.

Október végéig pedig befejeződik a Halls cukorkák gyártásának áttelepítése is a cég új cukorka- és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe, amelyet 2016 év elején jelentettek be.

A nyilvános céginformációk szerint a Győri Keksz Kft. árbevétele tavaly 8,3 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal több, mint az előző évben. Nyeresége viszont 54 millió forint volt, ami 162 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban.

HVG, MTI

, ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com