Cadmus fordítás Cadmus

Tovább emelkedett a kabuli esküvőn elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma

2019. 08. 21.

Nyolcvanra emelkedett az Iszlám Állam által egy kabuli lakodalomban elkövetett öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma – mondták el magas rangú afgán tisztségviselők szerdán.

Korábbi hírek 63 halottról számoltak be, de a szombat éjjeli támadás több sebesültje később elhunyt – tette hozzá Naszrat Rahími belügyi szóvivő.

A sebesültek száma több mint 160. Egy másik magas rangú belügyi tisztségviselő rámutatott, hogy közülük sokan életveszélyes állapotban vannak, és még a szükséges műtéteket sem tudják elvégezni rajtuk.

A síita muszlim lakodalomban elkövetett támadás áldozatai között sok a nő és a gyerek. A személyzet szerint mintegy 1200 embert hívtak meg a lagzira a Dubai City központba, amely a főváros nyugati részében fekszik.

A szunnita Iszlám Állam nevű terrorszervezet közleményében leszögezte: eretneknek tartja a síitákat, és ezért szándékosan választották célpontnak az eseményt.

A merényletet az afganisztáni kormány ellen fegyveresen lázadó tálibok elítélték. A radikálisok szóvivője, Zabihullah Mudzsáhid a Twitteren leszögezte: senkinek sincs joga nőket és gyerekeket megölni.

Idén eddig ez volt a legvéresebb merénylet Kabulban. Az év eleje óta 17 támadást követtek el az afgán fővárosban, amelyekben legalább 193-an vesztették életüket és 900-an sebesültek meg.

A rendőrség szerint több mint 25 esküvőt halasztottak el Kabulban a szombati merénylet után.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑