2018. 08. 24.

Tovább emelkedett az indonéz földrengés halálos áldozatainak száma

Az indonéz Lombok és Szumbawa szigeteken pusztító sorozatos földrengések halálos áldozatainak a száma 555-re emelkedett – közölte péntekre virradóra az indonéz katasztrófavédelmi hatóság szóvivője.

Sutopo Nugroho szerint továbbra is mintegy 400 ezren vannak szükségszállásokon elhelyezve, tekintettel arra, hogy hozzávetőleg 77 ezer ház omlott össze vagy rongálódott meg a földmozgások következtében.

A jakartai kormány a keletkezett kárt korábban 7,45 ezer milliárd rúpiára (145 milliárd forint) becsülte, de ez az összeg a folyamatban lévő kárfelmérésekre tekintettel várhatóan gyarapodni fog.

Az áldozatok 80 százaléka az augusztus 5-i, 6.9-es erősségű rengésben vesztette életét, míg a többi az előző, július 29-i földmozgáskor, illetve a most vasárnap bekövetkezett két újabb, nagy erejű rengésben. Hivatalos források kedden még 515 halottról tájékoztattak.

A hozzávetőleg 17 ezer szigetből álló Indonézia a mintegy 40 ezer kilométer hosszú, úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol az átlagosnál sokkal több a földrengés és a vulkánkitörés. A Föld aktív és szunnyadó tűzhányóinak csaknem háromnegyede abban a térségben található.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑