Cadmus fordítás Cadmus

További 50 millió euró támogatást kap a kongói lakosság

2019. 12. 03.

További 50 millió eurós (mintegy 17 milliárd forintnak megfelelő) támogatást jelentett be hétfőn az Európai Bizottság az ebolajárvány által sújtott személyek támogatására a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A segély a legsürgetőbb igények kielégítésére szolgál amellett, hogy a lakosság élelmezésbiztonsági és a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését javítja.

A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén elterjedt járvány nagyban rontja a már kialakult válsághelyzetet. Az Európai Bizottság ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy reagáljon az ott élő emberek alapvető szükségleteire. Ez az 50 millió eurós segélycsomag az egészségügyi ellátásokhoz való könnyebb hozzáférést és a családok, különösen a gyermekek, táplálkozását hivatott javítani – közölte hétfőn Jutta Urpilainen nemzetközi partnerségért felelős európai uniós biztos.

Az EU minden szinten támogatja az ebola elleni küzdelmet

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos szerint az EU minden szinten támogatja az ebola elleni küzdelemre irányuló nemzetközi erőfeszítéseket a humanitárius segítségnyújtástól a Kongói Demokratikus Köztársaság nemzeti egészségügyi rendszerének stabilizálásáig.

A finanszírozás nagy része (40 millió euró) ingyenes és minőségi egészségügyi ellátást biztosít, beleértve az alultápláltság megelőzését is, az Ebola-fertőzött területeken élők számára. A fennmaradó tízmillió euró hozzájárul a térség élelmiszerbiztonsági válságának kezeléséhez.

Kongó az elmúlt öt évben több mint 220 millió euró támogatást kapott

Az Európai Unió korábban is számos intézkedéssel jelentős mértékben hozzájárult az ebola elleni küzdelemhez. A folyamatban lévő járvány kezdete óta az EU 47 millió euró összegű humanitárius támogatást nyújtott a Kongói Demokratikus Köztársaság segélyszervezeteinek, amelyek részt vesznek az ebolára, mint vészhelyzetre történő reagálás különféle intézkedéseiben az érintett és a magas kockázatú területeken.

A bizottság mindemellett hosszú távú 180 millió eurós (mintegy 60 milliárd forint értékű) strukturális támogatást nyújtott 2014 és 2019 között a Kongói Demokratikus Köztársaság egészségügyi rendszerének stabilizálásához.

Hirado.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑