Cadmus fordítás Cadmus

További halálos áldozatokat találtak Indonéziában a földrengés pusztítása után

További halálos áldozatokat találtak vasárnapra az indonéziai Szulavézi-szigeten, két nappal a 6,2-es erősségű földrengés pusztítása után, így már 77 a halottak száma, de 11 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván – közölték hivatalosan.

A hadseregnek sikerült szabaddá tennie az utakat a katasztrófa sújtotta helyszínekhez, így már nagy munkagépeket is tudtak szállítani Mamuju városba és a szomszédos Majene körzetbe – mondta el az országos katasztrófaelhárítás szóvivője. A távközlési vonalakat és az áramszolgáltatást is sikerül folyamatosan helyreállítani. A helyszínek megközelíthetetlensége miatt a segélyszállítmányokat eddig nem tudták eljuttatni a rászorulókhoz.

A földrengés következtében több mint 27 ezren vesztették el otthonukat. Sokan csak hevenyészett hajlékot találtak maguknak, amelyet azóta elmosott az eső. A halálos áldozatokon túl 800 ember megsérült, mintegy felük súlyosan.

Az első rengés után volt egy 5,9-es erősségű második is, és a rengések fölcsuszamlásokat idéztek elő.
Egy héttel korábban súlyos földcsuszamlások voltak Indonézia Nyugat-Jáva tartományában is, és ezeknek 29 halálos áldozatuk van.

A több mint 260 millió lakosú Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, gyakoriak a földrengések és a vulkánkitörések, a heves esők pedig az erdőirtások után gyakran okoznak földcsuszamlásokat.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑