Trump cáfolja Rouhanit, Washinton nem oldja fel a szankciókat

Az iráni elnök úgy értelmezi a jelenlegi washingtoni álláspontot, hogy az Egyesült Államok kész feloldani az Iránt sújtó valamennyi szankciót, ha Teherán hajlandó tárgyalni. Hassan Rouhani erről pénteken beszélt, és hozzátette, hogy egyelőre a “mérgező légkör” miatt nem tárgyal Washingtonnal.

A német kancellár, a brit miniszterelnök és a francia elnök is szorgalmazza az Egyesült Államokkal való tárgyalásokat, mondta az ENSZ közgyűléséről Teheránba érkezve Hassan Rouhani, aki szerint a felsorolt európai vezetők is tudják Washington szándékát, miszerint kész lenne a szankciók teljes körének feloldására.

Donald Trump röviden reagált, egy szimpla NEM szóval cáfolta, hogy feloldaná a szankciókat.

Hassan Rouhani csütörtökön New Yorkban az atomalku európai aláíróinak szemére vetette, hogy ígéretükkel szemben nem cselekedtek a megállapodás megmentése érdekében. Franciaország, Németország és Nagy-Britannia “azt ígérte nekünk, hogy képesek lesznek ellensúlyozni az amerikai szankciók hatását” és fenntartani az egyezményt. “Sajnos azonban amikor cselekvésről van szó, Európa bebizonyítja tehetetlenségét vagy hajlandóságának hiányát” – mondta az iráni elnök.

Euronews

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑