Tunézia elítélte a támadást és vizsgálatot indít

Tunézia csütörtökön határozottan elítélte a nizzai Notre-Dame-bazilikában aznap elkövetett terrortámadást, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyanú alapján, amely szerint a támadó tunéziai állampolgár.

Több forrásból is közölték, hogy a merénylő, aki a reggeli órákban késsel támadt a bazilikában tartózkodó három emberre, egy idős nőt lefejezett, a sekrestyést és egy másik nőt halálosan megsebesített, tunéziai bevándorló, aki az olaszországi Lampedusa szigetéről érkezett október elején Franciaországba.

Az Allahu akbárt kiáltó férfit a rendőrség megsebesítette és őrizetbe vette.

“Tunézia határozottan elítéli a nizzai terrorista incidenst és szolidaritását fejezi ki a francia kormánnyal és néppel” – áll a tuniszi külügyminisztérium közleményében.

Az állásfoglalás elutasította a terrorizmus és a szélsőségesség minden formáját, ugyanakkor óvott a vallások ideológiai és politikai kihasználásától, egyidejűleg minden kapcsolatot a vallás és a terrorizmus között – áll a közleményben.

Tunézia vizsgálatot is indított az ügyben a gyanú alapján, hogy tunéziai férfi követett el egy terrorcselekményt az ország határain kívül. A nyomozás folytatódik – jelentette ki Mohszen Dali tuniszi főügyészhelyettes.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑