Cadmus fordítás Cadmus

Tűz pusztított Nairobi legnagyobb szabadtéri piacán

Tűz pusztított Nairobi legnagyobb szabadtéri piacán csütörtök hajnalban, a lángokban 15 ember, köztük négy gyerek meghalt, több mint hetvenen megsérültek – közölte a kenyai belügyminisztérium.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tűz egy faanyagok tárolására használt raktárban keletkezett a népszerű Gikomba piacon, a kenyai főváros keleti részében. A lángok az egész piacra és több környező házra is átterjedtek.

Számos fából készült stand és műanyag ponyva megsemmisült. A helyszínre rengeteg tűzoltó és katona vonult ki, nagyjából másfél óra alatt tudták a lángokat eloltani.

A hatóságok reggel alig tudták visszatartani az árusokat attól, hogy bemenjenek a leégett piac területére, pedig akkor még sűrű fekete füst borult környékre és gázpalackok robbanásának hangját lehetett hallani.

A Gikomba piacon elsősorban használt ruhákat és cipőket árulnak. Az utóbbi években többször is pusztított ott tűz, legutóbb tavaly októberben égett le a piac egy jelentős része. 2014 májusában pedig szomáliai iszlamisták követtek el kettős robbantást a piacon, a támadásban tíz ember meghalt.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑