Tűz ütött ki egy gyárban Szudánban, sokan meghaltak

Tűz ütött ki egy robbanást követően egy kerámiaüzemben a szudáni fővárosban, Kartúmban kedden, legalább 23 ember meghalt, több mint 130 megsérült – közölte a szudáni átmeneti kormányzat.

A közlemény szerint egy tartálykocsi felrobbant, miközben földgázzal töltötte fel a Salumi nevű kerámiaüzem föld alatti tartályait, „nagy” tüzet okozva, következtében eddig legalább 23 ember meghalt. A kormányzati közlemény szerint a tűz teljesen megsemmisítette a gyárat.

A szerencsétlenségről készített videofelvételen menekülő és segítségért kiabáló emberek voltak láthatóak a baleset helyszínén. A gyárból lángok csaptak fel füsttel, miközben önkéntesek és biztonsági erők megpróbálták eloltani a tüzet.

A kormány nyilatkozata szerint az előzetes vizsgálatok a szükséges biztonsági intézkedések és felszerelések hiányára, valamint arra utalnak, hogy teljesen véletlenszerűen tároltak gyúlékony anyagokat.

A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az áldozatok között számos külföldi is van, köztük néhányan ázsiai országokból származnak.

A sérülteket a főváros kórházaiba szállították. Egy meg nem nevezett helyi rendőrfőnök szerint néhányuk állapota válságos.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑