Cadmus fordítás Cadmus

Tűzharcban meghalt hét feltételezett iszlamista lázadó és egy rendőr Kairóban

Órákon át tartó tűzharcban meghalt kedden Kairóban hét feltételezett iszlamista lázadó és egy rendőr, további három rendőr pedig megsebesült – közölte az egyiptomi belügyminisztérium.

A minisztérium olyan értesülést kapott, miszerint „egy eretnek iszlám tanokat valló terrorista csoport bujkál Kairó különböző déli és keleti kerületeiben, és terrortámadásokra készül” – olvasható a minisztérium közleményében.

Az egyiptomi hatóságok az eretnek kifejezést azokra az szélsőséges iszlamistákra használják, akik általuk hitetlennek tartott embereket támadnak meg.

A rendőrség rajtaütött az egyik ilyen sejten al-Amijira kerület egyik lakóépületében. A rajtaütésről felvétel készült, amelyet két magán tévéadó is lejátszott. A felvételen hallatszik, amint a rendőrök felszólítják a környékbeli lakosokat, hogy zárkózzanak be otthonukba, és ne menjenek az ajtókhoz, ablakokhoz. A rendőrök több órányi tűzpárbaj árán tudták csak megsemmisíteni a „terroristasejtet”. Rejtekhelyén fegyvereket és sok lőszert találtak.

A minisztériumi közlemény szerint a szélsőségesek eredetileg arra készültek, hogy kopt keresztényeket támadnak meg húsvéti ünnepükön, amely a hétvégén lesz. De miután Egyiptomban is kijárási korlátozások vannak az új koronavírus-járvány miatt – például éjszakai kijárási tilalom van – úgy döntöttek, hogy a biztonsági erők járőröző tagjait fogják megtámadni.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑