Cadmus fordítás Cadmus

Tűzpárbaj a kasmíri határon, három katona meghalt

2017. 02. 14.

Legalább három pakisztáni katona vesztette életét a vitatott hovatartozású Kasmír területén indiai határőrök támadásában – közölték kedden iszlámábádi tisztségviselők.

A pakisztáni hadsereg közleménye szerint a határ túloldaláról keddre virradó éjjel nyitottak tüzet, majd a két fél között kialakult tűzpárbaj órákon át tartott.

A két dél-ázsiai atomhatalom között amúgy is feszült a viszony egy tavaly szeptemberben, szintén Kasmírban elkövetett támadás miatt, amelyben 19 indiai katona halt meg. Újdelhi szerint a merényletet Pakisztán által támogatott iszlamisták követték el, a vádat Iszlámábád tagadja. Az incidens óta már több mint 50 polgári személy és katona halt meg a határ pakisztáni oldalán, de indiai területről is jelentettek halálos áldozatokat.

A két ország 1947, vagyis India függetlenné válása és Pakisztán megalakulása óta három háborút vívott egymással, ebből kettőt a túlnyomó többségben muzulmánok lakta Kasmírért, amelyet Újdelhi és Iszlámábád is teljes egészében magának követel.

Orientalista.hu – (MNO, MTI)

Megosztom:

, , ,




Back to Top ↑