Ügynökséget hoz létre a Hungary Helps program megvalósításához a kormány

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell kidolgoznia a program működtetéséhez szükséges stratégiát és belső szabályzatokat.

A kormányhatározatban az áll: az állam 100 százalékos tulajdonában álló nonprofit zrt-t alapítanak, az alapításához és működés megindításához szükséges forrást haladéktalanul meg kell határoznia a Miniszterelnökséget vezető miniszternek a pénzügyminiszter és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter bevonásával. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell kidolgoznia a program működtetéséhez szükséges stratégiát és belső szabályzatokat – jelent meg a Magyar Közlönyben pénteken..

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára december 13-án az M1-en közölte: a Hungary Helps program két évvel ezelőtt indult, politikai kezdeményezésként, és tulajdonképpen összefoglalta a magyar humanitárius segítségnyújtás alapelveit. Mint mondta, ilyen alapelv, hogy Magyarország a migrációt helyben szeretné megelőzni, és a válságrégiókban nyújt segítséget, hogy ne kelljen útnak indulniuk az ott élő embereknek.

Emellett kiemelt figyelmet fordítanak az üldözött keresztény közösségekre, mert – mint az államtitkár fogalmazott – ez a világon a legüldözöttebb vallási csoport, és úgy gondolják, megérdemlik a szolidaritást, ami a megmaradásukhoz, túlélésükhöz kell.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑