2018. 06. 14.

Új felvételt tettek közzé a két évvel ezelőtt elrabolt francia segélymunkásról

Új videofelvételt tettek közzé terroristák a Maliban 2016 végén elrabolt francia segélymunkásról – jelentették csütörtökön hírügynökségek.

A mintegy hétperces felvételen Sophie Pétronin fiának, Sébastiennak és a francia kormánynak, illetve Emmanuel Macron elnöknek üzent. Közölte, hogy a videofelvétel 2018. június 7-én készült. Sophie Pétronin családja „jó hírnek” nevezte a videó megjelenését, és cselekvésre szólította fel a francia kormányt.

„Ez mégis jó hír, igazi életjel, amelyre másfél éve várunk. Ma mondhatjuk, hogy életben van, még ha az egészségi állapota gyenge és ingatag is” – mondta csütörtökön Lionel Granouillac, Pétronin egyik unokaöccse.

„Úgy tűnik, hogy az elrablói jól bántak vele. Ő is ezeket a szavakat használta” – tette hozzá.

A 75 éves nőt, aki Maliban egy árvákat segítő szervezetet vezetett, az észak-mali Gaóban rabolták el fegyveresek 2016. december 24-én.

Az emberrablást sokáig egyetlen szervezet sem vállalta magára, majd 2017 júliusában az al-Kaidával kapcsolatban álló legerősebb Száhel-övezeti dzsihadista szervezet, az Iszlámot és a Muzulmánokat Támogató Csoport egy videót tett közzé, amelyen 2011 és 2017 között Maliban és Burkina Fasóban elrabolt hat külföldi – közöttük Sophie Pétronin volt látható.

Március elején ugyanez a terrorszervezet újabb, rövidebb videót tett közzé, de ezen a francia segélymunkás már nem szólalt meg.

MTI

, , ,
Back to Top ↑