2019. 08. 15.

Új frontvonalat nyitott a szíriai hadsereg

Szíriai Arab Hadsereg egységei új frontvonalat nyitottak Dél-Idleb irányába keletről, biztosították Szukaikot és a mellette fekvő magaslatot, miközben ezzel egy időben támadták meg Al-Hobaitot a nyugati irányból.

Mostanáig a hadsereg mindkét településre bevonult, jelentések jöttek róla, hogy elfoglalta és a tisztogató műveletek befejeződnek.

Ezt a gyors műveletet a hadsereg egységei alig 8 kilométerre délnyugatra és 10 kilométerre délkeletre hajtották végre Khan Shejkhuntól, ami az egyik nagyobb idegen terrorista megszállás alatt lévő település; habár a következő célpont bármely másik helység is lehet.

A terroristák teljesen sikertelenül próbálták megállítani a hadsereg előretörését. Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi csapatai a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő támogatásával, csak a legszükségesebb tűzerőt használják, nem a teljes rendelkezésre álló arzenált.

Szíriai páncéltörő alegységek több öngyilkos merénylő vezette teherautót semmisítettek meg, amelyek a hadsereg állásait akarták elérni. Közben a szíriai tábori tüzérség, a Szíriai Légierő és az Orosz Légierő támogatásával folytatja a terroristák gép- és harcjármű menetoszlopainak szétlövését, amelyek elhagynák a harcteret vagy oda érkeznének.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑