2018. 02. 20.

Új stratégiát alkalmaz az Iszlám Állam

Új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni az Iszlám Állam, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Csak Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma.

A svéd migrációs hivatal idei becslései szerint 23 ezer bevándorlóval kell az országnak idén számolnia. Valamint 95 ezer olyan menedékkérő van Svédországban, aki fellebbezett a kiutasítás ellen, vagyis 95 ezer menekült perli a svéd államot a kiutasítás miatt.

A tavaly áprilisi stockholmi terrortámadás óta, melyet egy Rakhmat Akilov nevű, Svédországból már kiutasított üzbég, radikalizálódott menedékkérő követett el, a nemzetbiztonsági szolgálatok számára egyértelmű, hogy figyelembe kell venni az elutasított menedékkérőket is – mondta az M1 helyi tudósítója. Hozzátette, ezeket a tömegeket lehetetlen egyenként átvilágítani, hiába mondják azt a szolgálatok, hogy sokukat kiszűrték.

Megjegyezte, hogy az Iszlám Állam új stratégiával igyekszik a beszervezéseket igazgatni, a kiutasított menedékkérők pedig fogékonyak erre. Elmondta, hogy Svédország második legnagyobb városában, Göteborgban több ezer lehet a radikalizálódott muszlimok száma, és körülbelül 150-en tértek vissza Szíriából, a harcokból.

A tudósító elmondta azt is, hogy Svédország egyre inkább meghajlik értékei kapcsán a befogadottak javára. Ez lehet az első észak-európai ország, ahol hangosan hívhatja imára a müezzin a befogadottakat – mondta. A szakértők szerint Svédország egy időzített bombán ül.

Orientalista.hu – Hirado.hu, M1

, , , ,
Back to Top ↑