Cadmus fordítás Cadmus

Újabb kemény állításokat fogalmaztak meg szaúdi trónörökössel szemben

2021. 10. 27.

Szaad Aljabri, korábbi szaúd-arábiai hírszerző azt állította, hogy bin Szalmán tigrisosztagot küldött rá, hogy megölje.

A Kanadában száműzetésben élő Aljabri azt is állította, hogy egy bin Szalmán által irányított bérgyilkosokból álló “tigrisosztag” megpróbálta megölni őt. Azt mondta, hogy a kanadai hatóságok meghiúsították az állítólagos összeesküvést, azonban bizonyítékokat nem szolgáltatott az esetre, azt azonban hozzátette, hogy bin Szalmán egy „pszichopata“.

„Azért vagyok itt, hogy megkongassam a vészharangot egy pszichopata, gyilkos miatt, aki a Közel-Keleten végtelen erőforrásokkal rendelkezik, és aki veszélyt jelent a népére, az amerikaiakra és a bolygóra“ – nyilatkozta Aljabri.

A vádak több mint három évvel azután hangzottak el, hogy Dzsamál Hasogdzsit, a szaúdi születésű, a Washington Postnak író és a herceget bíráló amerikai lakost a herceghez köthető ügynökök egy csapata megölte és feldarabolta a királyság isztambuli konzulátusán.

A szaúdi kormány tagadta, hogy a trónörökösnek bármi köze lett volna ehhez, de egy februárban készült amerikai hírszerzési jelentés szerint a trónörökös jóváhagyta a Hasogdzsi elfogására vagy megölésére irányuló műveletet.

A teljes írást itt olvashatják el.

Forrás: Liner.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑