2018. 07. 11.

Újabb rakétákat lőttek ki a húszik Szaúd-ArábiáraAz iráni támogatást élvező jemeni síita húszik rakétát lőttek ki a Szaúd-Arábia déli részén fekvő Dzsaizán városra, a szaúdi légierő azonban kivédte a támadást – jelentette kedden a szaúdi állami média.

A jemeni húszik szócsövének számító al-Maszíra tévécsatorna kedden jelentette be a rakétatámadást, a jelentésükből azonban nem derült ki, hogy a rakéta elérte-e a célját. Később a szaúdi állami média beszámolójából az derült ki, hogy a légierő időben közbeavatkozott. Kárról egyik forrás sem számolt be.

Az elmúlt hónapok során a húszik több rakétatámadást intéztek szaúdi városok ellen, ezek többségét a szaúdi légierő sikeresen kivédte. Dzsaizán városát – ahol most épül egy napi 400 ezer hordó kapacitásúra tervezett olajfinomító – június elején érte már egy rakétatalálat, melynek következtében három civil meghalt.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a háború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia által támogatott, a jemeniek által megbuktatott– a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

Orientalista.hu – MTI nyomán

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com