Újabb szalafista merénylet készült Németoszágban

A 26 éves férfi lakásában bombagyártáshoz szükséges vegyi anyagokat találtak a rendőrök.

Elfogtak egy szélsőséges iszlamistát robbantásos merénylet előkészítésének gyanúja miatt Németországban – közölték csütörtökön a hatóságok.

A 26 éves német állampolgár kihallgatásán beismerte, hogy csapdába akart csalni rendőröket vagy katonákat, hogy saját készítésű pokolgépével meggyilkolja őket – áll a cellei ügyészség és a göttingeni rendőrkapitányság közös közleményében.

A gyanúsítottat még szerdán vették őrizetbe az Alsó-Szászország tartományi Northeimben. Lakásában “nem hagyományos” robbanószerkezet előállítására alkalmas vegyi anyagokat és gyújtószerkezet készítésére alkalmas elektronikai alkatrészeket találtak.

A férfi a szélsőséges iszlamizmus Németországban leginkább elterjedt irányzata, a szalafizmus híve – áll a közleményben, amely szerint súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják, és azzal, hogy engedély nélkül tárolt és kezelt robbanásveszélyes anyagokat.

A szalafisták elvetik a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekednek. Az irányzat németországi híveinek száma 10 ezerre tehető. A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muzulmán vallású ember él.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑