Újabb településről füstölte ki a dzsihadistákat a kurd milícia

Újabb területet foglalt el az Iszlám Állam terrorszervezettől a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség – közölték a helyi források.

Az Egyesült Államok által támogatott ernyőszervezet az Eufrátesz keleti partján található Szuszah településről füstölte ki a szélsőségeseket. Az egykor kiterjedt iraki és szíriai területeket birtokló terrorszervezet katonai vereségét követően mára mindössze néhány elszigetelt térségben tartja magát Szíria keleti, illetve déli részében.

Többször érte koalíciós légitámadás a települést az utóbbi héten.  október 18-án és 19-én összesen 41 civil, köztük tíz gyerek vesztette életét a bombázásban.

Az SDF arról számolt be, hogy egységeik jelenleg „átfésülik” a települést szélsőségesek után kutatva. A közeli Hadzsin térségében dúló harcokban a milíciaszövetség legkevesebb tíz harcosát fogták el az Iszlám Állam dzsihadistái. Hat további katonának továbbra sincs nyoma, négy társuk pedig elesett.

Az SDF szeptemberben jelentette be Deir-Ezzor kelet-szíriai tartomány területén a terrorszervezettel szemben folytatott offenzívájának végső fázisát. Legkevesebb 456 dzsihadistát öltek meg a harcokban.

MTI, Hirado.hu nyomán

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑