Újabb templomot vertek szét vandál migránsok

Vasárnap mintegy 400 migráns indult útnak a görög szigetekről az ország partjai felé a leszboszi Moria menekülttáborból a több hetes lázongások és vandálkodások, valamint a keresztény templomok rongálását követően. Értesülések szerint ez csak a kezdet, és több mint kétezer további érkezőre számítanak.

Az átszállítandó migránsok „első masszív” hulláma indult útnak a leszboszi Moria táborból Athén felé. A Leszbosz görög szigeten lévő Moria táborban ma már több mint négyszer annyian zsúfolódtak össze mint amennyit az elbírna. A Greek City Times szerint a szigeten rajtuk kívül még további több mint 30 ezer illegális bevándorló él. A szigetlakók és a bevándorlók között akkor kezdett elmérgesedni a helyzet amikor márciusban az utóbbiak szétverték a Hagios Georgios (Szent György) ortodox templomot, megrongálták a berendezést, a szent képeket, többek között egy Jézust ábrázoló festményt. A Greekreporter szerint a támadás bosszú volt azért, mert a görög rohamrendőrök felléptek ellenük amikor az áthelyezésük miatt tüntettek – olvasható a V4NA oldalán.

A hétvégén ismét egy templomot támadtak meg a szigeten – írta a Barenekedislam.com. A Moria táborhoz közeli Szent Rafael templom fából készült ajtaját bezúzták és benne hatalmas pusztítást végeztek. Nemrég ugyanez történt a Moria településen lévő Szent Katalin kápolnában is. Ez már nem az első ilyen eset volt, ezért a kápolnát közben bezárták, de a kereszténygyűlölőket így sem tudták megállítani.

Folytatás…

Magyar Nemzet

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑