Cadmus fordítás Cadmus

Újból egymást ölik a szíriai iszlamisták

Az Iszlám Állam terrorszervezethez közel álló dzsihadisták és egy velük szembenálló iszlamista csoport csapott össze Szíria északnyugati részén . 

A helyi források szerint a Dzsund al-Aksza és a Tahrair Al-Sham iszlamista fegyveresei a Hamától északra található Kafr Zejtában, illetve az Idleb tartományban fekvő Tamaniaában, Han Sejkúnban és Tal Aaszban feszültek egymásnak.

A Szabad Szíria Hadsereggel szövetséges egyik  iszlamista csoport tisztségviselője megerősítette, hogy összecsapások zajlottak a rivális dzsihadista szélsőségesek között. A Tahrir Al-Sham januárban jött létre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szíriai ágának, az egykori Nuszra Frontnak és számos kisebb iszlamista csoportnak az összeolvadásából.

Az Nuszra és a Dzsund al-Aksza fegyvereseinek együttműködése tavaly ért véget, és jelenleg vérre menő küzdelmet folytatnak az északnyugat-szíriai területekért és erőforrásokért. Mindkét csoport közös ellensége az Ahrar Al-Sham nevű iszlamista szervezet, illetve a Szabad Szíriai Hadsereg(FSA) zászlaja alatt harcoló iszlamista csoportok.

Orientalista.hu – Zenobia (MTI nyomán)

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑