Cadmus fordítás Cadmus

Ukrán terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

2022. 07. 30.

Az ukrán radikális Jobboldali Szektor szervezet által előkészített terrortámadást akadályoztak meg az oroszországi Lipeck város környékén – közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint a Lipeck megyei Goricsi faluban három, Oroszországba korábban érkezett ukrán állampolgárt vettek őrizetbe: egy 34 éves férfit, akit korábban többször is elítéltek pedofília miatt, valamint egy 36 éves és egy 44 éves nőt.

Mindhárman a Jobboldali Szektor által az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) égisze alatt létrehozott diverzáns és felderítő csoport tagjai voltak – áll az FSZB tájékoztatásában.

A vád szerint azzal a céllal érkeztek Oroszországba, hogy egy nagy erejű, saját készítésű pokolgépet robbantsanak fel egy népes helyen, “a lipecki közlekedési infrastruktúra egyik létesítményénél”.

A rögtönzött robbanószerkezet alkatrészeit egy rejtekhelyen megtalálták. A nyomozók birtokába jutott a gyanúsítottaknak a Jobboldali Szektor más tagjaival folytatott levelezése is, amely “leleplezi szándékaikat”.

A három ukrán ellen büntetőeljárás indult terrortámadás előkészítése, szélsőséges szervezetben való részvétel és robbanóanyagok illegális birtoklása címén.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑