Cadmus fordítás Cadmus

Ülésezett a Szentszék és Izrael közötti kétoldalú bizottság

2017. 01. 20.

A Szentszék és Izrael Állam közötti kétoldalú állandó munkabizottság január 18-án tartotta plenáris ülését Jeruzsálemben. Folytatódott a tárgyalás az Alapvető Egyezmény alapján, amelyet 1993-ban írt alá a Szentszék és Izrael Állam a tulajdoni viszonyokat, a gazdasági és adózási ügyeket érintő kérdésekről.

A dokumentum általánosságban a katolikus egyház jogi helyzetére, valamint az egyes közösségekre illetve az Izraelben működő katolikus intézményekre vonatkozik.

A tárgyalás során elismerték az izraeli Igazságügy Minisztérium által végzett munkát

A találkozóról kiadott közös sajtóközlemény tájékoztat, hogy az ülést Tzachi Hanegbi, az izraeli regionális együttműködési miniszter és Antoine Camilleri prelátus, a Szentszék államközi kapcsolatainak altitkára vezette. A plenáris ülésen áttekintették a munkabizottság által elért eredményeket az Egyezmény 10. cikkelyének 2. bekezdését illetően. A megbeszélés konstruktív légkörben zajlott. A tárgyalás során elismerték továbbá az izraeli Igazságügy Minisztérium által végzett munkát, amelyet az 1997-ben megszületett, az egyházról, mint jogi személyről szóló kétoldalú egyezmény gyakorlatba ültetése terén folytatott. A felek megegyeztek a jövőbeli lépésekről a következő plenáris ülés tekintetében, amelyet a Vatikánban tartanak márciusban.

Kétoldalú konzultáció a Külügyminisztériumban

A munkabizottság ülését követően a Szentszék és Izrael Állam kétoldalú konzultációt tartott a Külügyminisztériumban. A küldöttségek megvitatták a közös érdeklődésre számot tartó kérdéseket és feltárták az együttműködés új lehetőségeit.

Orientalista.hu – Radiovaticana.va

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑