Cadmus fordítás Cadmus

Üzemanyag nélkül maradhat a Gázai övezet

2018. 08. 03.

Izrael nem szállít több üzemanyagot a Gázai övezetbe a Karem Shalom határátkelőhelyen keresztül. Az intézkedésről azért döntöttek, mert a Hamasz ellenőrzése alatt álló palesztin oldalról folyamatosan gyújtószerkezettel felszerelt sárkányokkal és léggömbökkel támadtak izraeli területeket. A bombák eddig mintegy két és félezer hektárt gyújtottak fel, a lángokban senki sem sérült meg.

— Amit itt körülöttünk látnak, az az életünk. Mindennap tüzek tucatjait lobbantják lángra a Gázából indított sárkányok és léggömbök, melyek célja, hogy terrorizálják az itt élőket.

Az országnak vagy a hadseregnek nincs megfelelő eszköze erre, de mit lehet tenni a sárkányt eregető civilek ellen? A megoldás tehát nem katonai eszköz, hanem civil. Meg fogjuk oldani ezt a problémát – mondta egy izraeli férfi.

Az üzemanyag-szállítás leállítását az izraeli védelmi miniszter rendelte el augusztus 1-jén. Az intézkedés hatására az elszegényedett Gázai övezetben élők napi 18 órányi áramszünetre számíthatnak, mert az erőművek működése is az izraeli fűtőanyagtól függ.

Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑