V4-es összefogás a terrorelhárításban is

Közösen lépne fel a terrorizmus ellen a TEK a környező országok társszerveivel. Az együttműködést Hajdú János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kezdeményezte. Ennek lényege, hogy ha valamelyik országot támadás éri, a szomszédos országokból is azonnal elindul a segítség. Az elmúlt hetekben több gyakorlatot is tartottak ennek érdekében.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója a hét elején Visegrádon arról beszélt: összefogásra van szükség, mert az egyes országok csak így szállhatnak szembe a terror-fenyegetettséggel.

Hajdú János ezért tavaly azt kezdeményezte, hogy a környező országokkal jöjjön létre egy olyan együttműködés, amelynek keretében a terrorelhárítók akár a határokat átlépve, egymást is segítsék szükség esetén. A főigazgató vasárnap a Kossuth Rádióban azt mondta: most elsősorban a gyanús személyek felderítésére helyezik a hangsúlyt.

A TEK osztályvezetője arról beszélt: az elmúlt hónapokban már elkezdték összehangolni a magyar és a szomszédos országok terrorelhárítóinak munkáját. Ennek érdekében több közös gyakorlatot is tartottak. Augusztusban például összesen öt ország gyakorlatozott Bécsben a Dunán.

Orientalista.hu – M1/V4 Híradó

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑