Vádat emeltek öt izraeli katona ellen, akik megvertek két palesztin fogvatartottat

Az izraeli katonai ügyészek csütörtökön benyújtották vádiratukat öt katona ellen, akik a gyanú szerint megvertek két palesztin arab fogvatartottat.

A két fogvatartott a gyanú szerint segítséget nyújtott egy szökésben lévő palesztinnak. Vádemelés még nem történt ellenünk.

Az öt katona “a megbilincselt és bekötött szemű palesztinokat felpofozta, arcon ütötte és megbotozta, súlyos sérüléseket okozva nekik,” olvasható az izraeli hadsereg nyilatkozatában.

A két fogvatartottat – apát és fiát – Rámalláh területén tartóztatták le az izraeli hadsereg.

A vádirat szerint a támadás során a katonák levették a fiú szeméről a kendőt, hogy “láthassa, ahogy ütik az apját”.

Az egyik katona felvette a mobiljával az incidenst, miközben a többi katona ujjongott.

A katonák az apa fejét, hátát, bordáját, jobb karját és lábait ütötték, míg a fiú esetében a fejét, arcát, mellkasát, gyomrát, lábát és a heréit. “Az egyik gyanúsított még a fiú haját is megtépte,” állítja a vádirat.

A verés következtében a fiúnak több seb keletkezett a fejét, az arcán pedig „jelentős duzzanat” nőtt. Az apának eltört több bordája és az orra, valamint zúzódások keletkeztek a hasfalán. Az incidens után három napra kórházba került, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy napokig nem tudták kihallgatni.

Az öt katona elleni vád súlyos testisértés és visszaélés.

Ezenkívül a katonák közül kettőt az igazságszolgáltatás akadályoztatásával is megvádoltak, a gyanú szerint egymással összehangolt hamis tanúvallomással próbálkoztak az incidens részleteire vonatkozóan.

A vádak benyújtásakor a katonai ügyészek kérték az öt gyanúsított őrizetben tartását a tárgyalás idejére.

Újkelet.live

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑