Cadmus fordítás Cadmus

Vb 2022: Katarban örülnek a létszámemelés elmaradásának

2019. 05. 24.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság katari szervezői örömüknek adtak hangot, miután a nemzetközi szövetség (FIFA) elvetette a létszámbővítés lehetőségét a három és fél év múlva esedékes tornára.

A helyi szervezőbizottság csütörtökön reagált a FIFA szerda esti döntésére. A bizottság jelezte: nyitott lett volna a csapatok számának 32-ről 48-ra növelésére, ám csak akkor, ha ennek a körülményeit sikerült volna megteremteni, márpedig a szakértői vélemények alapján egyértelműen kijelenthető, hogy ilyen mértékű változtatáshoz lényegesen több időre van szükség annál, mint ami rendelkezésre áll.

A szervezők mindehhez annyit tettek hozzá: elkötelezettek annak érdekében, hogy minden idők egyik legjobb világbajnokságát rendezzék meg, 32 csapattal a mezőnyben.

A FIFA 2017 januárjában határozott arról, hogy a 2026-os világbajnokságtól kezdve 48 csapatosra bővíti az eddig 32-es mezőnyt, majd Gianni Infantino elnök tavaly október végén beszélt először annak lehetőségéről, hogy erre már a 2022-es, katari tornán sor kerülhet. Erről június elején Párizsban döntött volna a szervezet, amely korábban kimondta, a bővítéshez Katarnak szüksége van legalább egy környékbeli országra, ahol szintén lehet mérkőzéseket rendezni.

Szerdán aztán eldőlt, hogy az eredeti terveknek megfelelően kerül sor 2022 végén a vb-re.

„Az összes érintett fél részvételével végzett alapos és átfogó konzultációs folyamat után azt a következtetést vontuk le, hogy a jelenlegi körülmények között egy ilyen javaslatot nem lehet most végrehajtani” – írta a nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közleményében.

Nemzeti Sport MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑