Cadmus fordítás Cadmus

Végbélvizsgálattal vadásznak a homoszexuálisokra Egyiptomban

2017. 10. 02.

 

Végbélvizsgálatnak vetnek alá hat férfit az október 1-i perük előtt Egyiptomban, jelentette még szombaton az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet. A vád szerint mindannyian “szexuális devianciát terjesztettek” és “erkölcstelenek” voltak a közösségi médiában.

A vádlottakat a múlt héten indult nemi deviencia ellenes akció részeként tartóztatták le. A rajtaütéssorozat azután indult, hogy a libanoni Mashrou’ Leila alternativ rockzenekar koncertjén emberek egy csoportja a homoszexuális közösség szívárvány színű zászlaját emelte a magasba. Egyiptomban ritka az ilyen nyilvános kiállás a homoszexuális közösség mellett. A Mashrou’ Leila énekese vállaltan homoszexuális.

Azóta már legalább 11 embert vettek őrizetbe, egyiküket pedig hat év börtönre ítélték, állítja az Amnesty.

Az Amnesty beszámolója szerint a végbélvizsgálatokkal azt akarják megállapítani, hogy a vádlottaknak volt-e homoszexuális nemi kapcsolatuk”.

Ezt azzal indokolták, hogy az Egyiptomban hivatalosan “nemi devianciának” nevezett homoszexualitással vádoltak esetén a legfőbb ügyész utasításai szerint kötelező elvégezni a vizsgálatot.

“Azokra a gyanúsítgatások, hogy a vizsgálatokra kötelezetteket kínozzák vagy megalázzák, nem is méltók válaszra. Azokat igazságügyi orvosszakértők végzik, akik tiszteletben tartják hivatásukat és az etikát” – reagált az Amnesty jelentésére egy igazságügyi forrás.

Orientalista.hu – 444.hu nyomán, Reuters

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑