Cadmus fordítás Cadmus

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak (videó)

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek, a merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét. A tálibok szóvivője vasárnap közölte: ők követték el a támadást.

Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium egyik szóvivője tájékoztatása szerint heten sebesültek meg a szombat este indított támadásban. A korábbi tájékoztatással szemben nem négy, hanem három merénylő volt, mindhármukkal végeztek a különleges erők, amelyek aztán szobáról szobára vizsgálták át a szállodát.

Vasárnap a tálibok szóvivője közölte: ők követték el a támadást.

„A támadást a mi mudzsáhid harcosaink hajtotta végre, akik vértanúhalált akartak halni”

– húzta alá Zabiullah Mudzsáhid tálib szóvivő.

A hotelből több mint 150 embert, köztük 41 külföldit menekítettek ki, 126-ot még az éjszaka folyamán, a többieket vasárnap reggel – közölte a tárca másik szóvivője, Nadzsíb Danis.

Afganisztán első, 1969-ben épült luxusszállodáját, amely a főváros nyugati része fölött, egy dombtetőn magasodik, az utóbbi két évtizedben többször is érték terrortámadások, ezért rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. A mostani akció elkövetői robbantással vágtak utat maguknak a szállodába.

Orientalista.hu – Hirado.hu, MTI, AFP, Russia Today

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑