Végre börtönbe vetették Al-Bashir diktátort

Április elején a szudáni hadsereg végre meghallgatta a nép hangját és elmozdította Omar Al-Bashírt uralkodói pozíciójából.

A legújabb jelentések szerint a házi őrizetből végül átszállították egy meg nem nevezett börtönbe, a seregnek most azonban bizonyítania kell, hogy nem a diktátori uralmat kívánják más köntösben folytatni, hanem valóban a nép akaratát képviselve, egy demokratikus hatalom kiépítésén dolgoznak.

Az országban jelenleg regnáló Hadi Tanács legfrissebb határozata alapján, a letartóztatását követően házi őrizetben tartott Omar Al-Bashírt, a tüntetők nem csillapodó nyomására egy börtönbe szállították át, a fegyház nevét azonban nem árulták el.

A tüntető tömegből sokan nem bíznak a hadseregben, mondván, Al-Bashír túl sokáig volt uralmon ahhoz, hogy elhiggyék, a hadsereg méltó módon elszámoltatja majd az ex-elnököt a tetteiért, írja az International Christian Concern.

A tanács csupán annyit jelentett ki, hogy nem fogják kiadni a foglyot a Nemzetközi Büntetőbíróságnak, amely szervezet egyébként már évekkel ezelőtt letartóztatási parancsot adott ki Omar Al-Bashír ellen, a darfuri és blue nile-i genocídiumért azonban felelni fog.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.news

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑