Cadmus fordítás Cadmus

Vérfürdőt rendeztek egy Burkina Fasó-i faluban fegyveres támadók

Mintegy harminc embert öltek meg hétfőn iszlamista fegyveresek egy faluban Burkina Faso keleti részén – közölték biztonsági források.

A fegyveresek a nigeri határnál fekvő Komandjari tartomány egyik falujában rendeztek vérfürdőt. Helyszíni beszámolók szerint mintegy százan voltak, és először körülzárták a települést, majd házról házra járva gyilkolták az embereket, otthonaikat pedig felgyújtották.

Ez volt az elmúlt hónapok legsúlyosabb incidense a nyugat-afrikai országban. Egy héttel ezelőtt ugyanebben a térségben fegyveres támadók két spanyol és egy ír újságírót ejtettek túszul és öltek meg, járőröző katonákon rajtaütve.

A hétfői vérfürdő elkövetőinek kiléte egyelőre nem ismert, de a térségben az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekhez köthető dzsihadista csoportok tevékenykednek.

Először Maliban vetették meg a lábukat, három évvel ezelőtt elkezdtek terjeszkedni az ország határain túlra, és jelenleg nagy területeket tartanak uralmuk alatt Maliban, Nigerben és Burkina Fasóban. Az elmúlt három esztendőben több száz katona és civil életét oltották ki.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑