Cadmus fordítás Cadmus

Vona agyondicsérte Erdogant és a török népet

2016. 08. 07.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt a török Anadolu Hírügynökségnek, hogy a Nyugat számára kényelmetlen a gondolat, hogy Erdogan vezetése alatt Törökország erős marad.

 Vona Gábor szerint a Nyugatot nyugtalanítja, hogy a Recep Tayyip Erdogan vezette Törökország erős ország.

„A Nyugatnak kényelmetlen az a gondolat, hogy amíg Erdogan a vezető, Törökország erős marad” – idézte a Jobbik elnökét az Anadolu Hírügynökség. Vona hozzátette: Törökországnak erős és stabil kormányzata van.

„Erdogan egy nagyon erős vezető, és ez nem tetszik a nyugati világnak” – hangsúlyozta a Jobbik-elnök hozzátéve, hogy a közép-európai országoknak van arról tapasztalatuk, hogy a Nyugat hogyan használja ki más országok gyengeségeit, hogy a saját érdekeit védelmezze.

Vona a cikk szerint dicsérte a török népet, hogy ellenállt a puccskísérletnek, amely több mint 230 emberéletet követelt, és amelyben legalább 2200-an megsebesültek. Azt mondja: a törökök nagyon nagy dicséretet érdelemnek, amiért az utcákon az életüket kockáztatták a szabadságért, a szuverenitásért és a stabilitásért.

„Ez az eset is azt mutatja, hogy Törökország erős nemzet és emellett erős gazdaság is” – vélekedett a magyar ellenzéki politikus, aki leszögezte, hogy szoros figyelemmel fogja kísérni a magyarországi gülenista „terrorszervezet” intézményeinek sorsát.

Törökország azt kéri a magyar hatóságoktól, hogy számolja fel a Magyarországon működő, állítólag Fethullah Gülen hitszónokhoz köthető iskolákat. A külügyminisztérium megerősítette, hogy diplomáciai kapcsolaton keresztül megkeresték őket. A kormány viszont csak akkor tesz lépéseket, ha bebizonyosodik, hogy az intézmények valóban kapcsolatba hozhatók terroristákkal.

A cikkben azt is megemlítik, hogy Vona Gábor vezeti az Országgyűlés Magyar-Török Baráti Tagozatát.

Orientalista.hu – (ATV, Dailysabah)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑